יש הסבורים כי פעילות משרד החוץ מתמקדת אך ורק בהליכים מדיניים, ואינה נוגעת לאזרח הישראלי הממוצע. תפיסה זו, כמובן, מוטעית. בלא מעט מקרים, יכול משרד החוץ לסייע לאזרחי ישראל, במהלך שהותם בחו”ל אך לא רק.
על משרד החוץ
משרד החוץ, ברמה הכללית, מאגד תחתיו את כל נושא מדיניות החוץ של ישראל, ביצועה והסברתה. הוא מייצג את המדינה בפני ממשלות זרות וארגונים שונים, מקיים שיתוף פעולה עימן בנושאי פוליטיקה, כלכלה ותרבות וכן מסייע בטיפוח היחסים עם קהילות יהודיות שונות הפזורות בכל ארצות העולם.
היבט אחר של פעילות משרד החוץ, וכזה אשר קשור כבר יותר לרמה האזרחית בה, הוא סיוע לישראלים הנמצאים בחו”ל, וזאת במצבי מצוקה מסוגים שונים. וכאן בדיוק מתחילים לדבר על המוקדים הטלפוניים של משרד החוץ, וחשיבותם עבור תושבי מדינת ישראל.
מדוע יש צורך במוקד טלפוני?
בעיתות חירום בעולם, דומה כי מרכז המצב מקבל תפקיד חשוב עוד יותר: פעולות טרור, מהפכות פוליטיות, אסונות טבע ועוד מביאים לצורך מהותי של תושבים בישראל לברר כמה שיותר פרטים על המצב שם, וכן לנסות לאתר את יקיריהם. המוקד הוא הדרך להודיע על ישראלים שאבדו עקבותיהם בחו”ל, ושמשרד החוץ יכול לסייע באיתורם.
מעבר להתנהלות אל מול ישראלים בחו”ל, מציע משרד החוץ, במסגרת המוקדים הטלפוניים שלו, שירותים חשובים אחרים. תחת מחלקת השירות הקונסולרי במוקד ניתן לברר על הליכי אימות מסמכים ציבוריים, אשרות עליה לישראל, זכותון לעובדים זרים וכן הלאה.
פרטי יצירת קשר
טלפון: 02-5303111.
מרכז המצב – טלפון: 02-5303155. פקס: 02-5303896. מוקד זה פועל בכל שעות היממה.